Elk jaar publiceert reisorganisatie Thomas Cook een lijst van bizarre klachten die zijn binnengekomen. Ook dit jaar. Die klaagverhalen worden zeer veel gedeeld op sociale media. Sommige klachten komen elk jaar terug. 

Zoals deze klacht bij terugkomst uit India:

'Overal krijg je die vreselijke curry's te eten. In restaurants, in ons hotel. Het lijkt wel of dat hun nationale gerecht is. Wij houden niet van pikant. Jammer. Gelukkig was er wel veel vers fruit.'

Ook een klassieker, een echtpaar na een trip naar Andalusië in Zuid-Spanje: "Overal Spanjaarden. Echt overal: de taxichauffeurs, het hotelpersoneel, in de winkeltjes in het dorp. Maar wij spreken geen Spaans. En zij begrepen geen Nederlands. Dat zouden jullie toch in de brochure moeten vermelden." 

Deze is echt oud en circuleert al jaren, maar vooruit, de mevrouw van Thomas Cook België bezweert in het AD dat deze tekst écht dit jaar binnenkwam als klacht:

"Een koppel vroeg bij de boeking om een kamer met twee bedden. Bij aankomst in het hotel bleek dat er een kingsize bed in de kamer stond. Volgens de klant waren wij daarom verantwoordelijk voor... de zwangerschap van de dame. Dat zou nooit zijn gebeurd wanneer ze een kamer met twee bedden hadden."

Nog zo’n klassieker: "Het strand bij ons hotel lag vol met vrouwen die in de zon lagen zonder bovenstukje. Mijn echtgenoot was voortdurend afgeleid door al die topless dames. Je kan je wel voorstellen dat ik daardoor ook niet meer rustig op het strand kon liggen."

Als laatste:

'Een gezin op vakantie in de Caraïben was heel erg tevreden over het vakantieresort. Ze hadden toch een opmerking. 'Het is niet eerlijk dat wij meer dan negen uur moeten vliegen om hier te komen. We spraken met een Amerikaans gezin en zij waren er binnen vier uur.' '

Toch is er iets vreemds aan de hand met de lijst die Thomas Cook vandaag naar buiten bracht. Veel van de klachten staan letterlijk op de Engelstalige website, gepost in januari van dit jaar. Sommige verhalen doen zelfs al jaren de ronde. De anekdotes zijn er niet minder komisch om. Vergelijk ze zelf op de website van het AD en het Britse Wanderlust.