Verbazing in Zeist. Want een inbreker heeft daar wel een heel vreemd pand uitgekozen om spullen weg te halen. Een plek waar iedereen overdag alle spullen die ze willen gratis en voor niks mee mogen nemen: de weggeefwinkel.  

Blijkbaar had de dief geen zin om de openingstijden af te wachten want vannacht zijn alle deuren met bruut geweld opengebroken. Nog opmerkelijker is dat er helemaal niets is meegenomen. Sterker nog, de inbreker liet een hamer en schroevendraaiers achter, vertelt oprichter Jantje Paasman in de Telegraaf.

“Overdag waren ze meer dan welkom geweest,” zegt Paasman beduusd. “Alles is overhoop gehaald. De kluisjes van de werknemers zijn geopend en ook het sieradenkastje is bekeken. Maar echt iets waardevols viel er niet te halen, want van een volle kassalade is in een weggeefwinkel geen sprake.”

 

Waarschijnlijk hadden de inbrekers het gemunt op de grote kluis in het voormalige schoolgebouw waarin de weggeefwinkel sinds drie jaar gevestigd is. “Ze hebben geprobeerd deze open te breken met een klauwhamer. De metalen kluisdeuren zien er imposant uit, maar er ligt werkelijk niets van waarde in,” zegt de oprichter. Ook een grote televisie werd niet meegenomen.