Binnenvaartschippers maken zich zorgen over de veiligheid op het water. Afgelopen week ramde een binnenvaartschip de stuw bij Grave door de verkeerde vaargeul te kiezen. Het waterpeil in de Maas is daardoor over een groot aantal kilometers gezakt en binnenvaartschepen kunnen daar nu niet meer langs.

De schipper die het ongeluk veroorzaakte was een Slowaak. Nu is nog niet duidelijk wat precies de oorzaak van deze inschattingsfout is geweest, maar volgens de bonden van binnenvaartwerknemers en binnenvaartschippers zorgt de toename van Oost-Europees personeel op binnenvaartschepen in Nederland voor veiligheidsproblemen. Volgens Martin Seine van PTC, een coöperatie voor individuele schippers, had dit nooit kunnen gebeuren als er een Nederlander in de stuurhut had gestaan.

Volgens branchevereniging Centraal Bureau voor Rijn- en Binnenvaart (CBRB) is ongeveer 25 tot 30 procent van de werknemers in de binnenvaart van buitenlandse afkomst. Een groot deel daarvan komt volgens hen uit Oost-Europa. Seine maakt zich hier zorgen over: “De schepen in Roemenië bijvoorbeeld, hebben een stuk minder geavanceerde apparatuur aan boord dan Nederlandse schepen. Dat kan voor problemen zorgen. Daarnaast zou het goed zijn als de kwalificatie van Oost-Europeanen nog eens getoetst zou worden voor ze in Nederland aan het werk gaan.”

Volgens Nautilus, de vakbond van werknemers in de binnenvaart, is sinds vorig jaar Europees geregeld dat de opleiding voor alle werknemers in de binnenvaart in heel Europa aan dezelfde voorwaarden voldoet. De vraag is alleen wat daarvan nu al te zien is in de populatie werknemers. Volgens Carl Kraijenoord, bestuurder binnenvaart van Nautilus, wordt daar dus aan gewerkt. Hij ziet nog wel graag dat er een standaardtaal komt in de Europese binnenvaart die iedereen beheerst, zodat er in noodsituaties gecommuniceerd kan worden. En hij constateert een andere mentaliteit bij Oost-Europeanen, die soms in de weken waarin ze rust moeten nemen, gewoon een andere klus zoeken. Hierdoor kan vermoeidheid ontstaan, en dat is volgens Kraijenoord nu net de oorzaak van de meeste ongelukken in de scheepvaart. Hij zou dus ook graag registraties daarvan zien, een soort digitale tachograaf. 

Branchevereniging CBRB geeft aan dat de oorzaak voor de toename van het aantal Oost-Europeanen is dat er een tekort aan Nederlands personeel is. Reders moeten dus wel uitwijken naar buitenlands personeel om hun schepen te laten varen.