In Volkskrant Magazine van afgelopen weekend stond een interview met actrice Katja Schuurman, waarin ze zegt dat ze op de wachtlijst staat voor een onsterfelijkheidspil. Ze streeft namelijk het eeuwige leven na.

Een logische eerste stap voor Katja Schuurman is om te verhuizen naar het Zuid-Italiaanse dorpje Acciaroli. Daar zijn nauwelijks hart- en vaatziekten en dementie. De levensverwachting van vrouwen en mannen is er heel erg hoog: het dorpje telt zo’n 700 inwoners en meer dan 1 op de 10 haalt de honderd jaar. 

Een groep wetenschappers heeft er een half jaar haar intrek genomen en de inwoners geobserveerd en gesproken, zodat ze erachter konden komen wat hun geheim is. 

Uiteraard wordt er gewezen op hun eetpatroon: veel olijfolie, groente, vis, fruit en bijna alles is door henzelf geproduceerd. En ontzettend veel rozemarijn en daarvan is al bekend dat het de hersenfunctie positief beïnvloed. 

Verder zijn ze heel actief: ze tuinieren, wandelen de hele dag in de steile straatjes en ze zijn seksueel nog heel actief. Maar dan weet je natuurlijk nooit of dat komt doordat ze zo gezond zijn of zijn ze gezond doordat ze seksueel actief zijn. Nader onderzoek is dus vereist.