De discussie over de vrouwonvriendelijke uitspraken die afgelopen weekend opdoken van Donald Trump is nog niet voorbij. In plaats van nederig zijn excuses aanbieden, doet Trump het af als kleedkamerpraat.

En zijn fans springen hem nu te hulp. Want Hillary Clinton houdt van Beyoncé en die heeft dus ook vrouwonvriendelijke teksten in haar liedjes. Hierbij wordt dan als voorbeeld een regel uit het liedje Formation van Beyoncé aangehaald: ‘I came to slay, bitch ... When he fuck me good I take his ass to Red Lobster’. 

Ook Leon de Winter is van mening dat er hier sprake is van hypocrisie. Hij is trending want hij schrijft vandaag in zijn veel gedeelde column: ‘Jay Z en Beyoncé zijn niet de enige performers die met seksueel en gewelddadig entertainment een financieel imperium hebben opgebouwd. Miley Cyrus is ook zo’n artiest met een verhitte focus op haar ‘pussy’. Ze zijn rijk en links en dat voelt goed. Links heeft daar ook nooit problemen mee gehad, want geil is goed, zolang het maar geilig links is. Grof geil rechts is daarentegen vrouwvijandig fascistisch’.

Kortom: Trumps ‘Grab them by the pussy’ moet kunnen.