Lelystad Airport kan niet zoals gepland op 1 april 2019 open. Dit zegt een bewonersdelegatie in een advies dat vandaag wordt gepresenteerd. De werkgroep heeft de afgelopen drie weken reacties verzameld van burgers op de voorgestelde vliegroutes van het vliegveld.

Schiphol zit tegen zijn plafond van maximaal 500.000 vliegbewegingen per jaar. Daarom zou Lelystad vanaf 1 april 2019 moeten dienen als ‘overloop’ voor Schiphol. Het verzet tegen deze uitgebreide luchthaven in Lelystad stijgt. Een bewonersorganisatie, bestaande uit vertegenwoordigers biedt vandaag een advies aan aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers uit Flevoland, Gelderland, Overijssel, Drenthe en Noord-Holland.

Uitstel van openstelling

In het advies schrijft de delegatie dat de opening van het vliegveld moet worden uitgesteld. Door drukte in het Nederlandse luchtruim moeten vluchten naar en van Lelystad om het Schipholverkeer heen. Het ministerie kiest bij Lelystad voor relatief lage aanvliegroutes. Gevolg hiervan is grote geluidsoverlast voor omwonenden. Volgens schattingen van de bewonersdelegatie gaan tussen de 400.000 en 500.000 omwonenden last ondervinden van de vliegroutes.

Herindeling van luchtruim

Aanvankelijk zouden er 25.000 vluchtbewegingen, of 12.500 vluchten, per jaar van en naar Lelystad Airport gaan. Hiervoor is het luchtruim momenteel te klein. Om de vliegtuigen door een hoger luchtruim te laten vliegen moet er een herindeling plaatsvinden. Als alles volgens planning verloopt zal deze herindeling van het luchtruim op zijn vroegst in 2023 plaatsvinden.

Tot die tijd zullen er 10.000 vluchtbewegingen per jaar zijn, maar dan op zo’n 1800 meter. Volgens de voorzitter van de bewonersdelegatie Alexander ter Kuile is dit niet acceptabel. Het luchtruim zou heringedeeld moeten worden vóórdat de luchthaven opengesteld wordt. Bovendien zijn bewoners en de betrokken gemeenten niet geïnformeerd over de alternatieve oplossing om voorlopig laag te gaan vliegen.

Optelsom van fouten

De bewonersdelegatie noemt in zijn advies een aantal fouten die zijn gemaakt. Zo zouden negatieve adviezen over de uitbreiding van het vliegveld zijn genegeerd en was er geen ruimte voor inspraak van bewoners. Ook zou er sprake zijn van een gebrek aan expertise op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zou het ministerie te afhankelijk zijn van adviezen van partijen die eigen belangen hebben.