Ruim twee jaar lang sprak de Amerikaanse regisseur Oliver Stone met president Poetin van Rusland, voor een bijzondere interviewserie: The Putin Interviews. Vannacht gaat deze reeks in première op de Amerikaanse betaalzender Showtime. We zien de mannen samen in Kremlin, in de auto terwijl Poetin achter her stuur zit en in Sotsji.

Wat bezielt Poetin om camera’s toe te laten in het Kremlin? Is het een charme-offensief van de Russen om Poetin een betere reputatie te geven in Amerika? Zit er een andere strategie achter? Krijgen we de échte Poetin te zien? En stelt regisseur Stone wel kritische vragen? Hij zou namelijk een zwak hebben voor repressieve regimes. Eerder portretteerde hij al de inmiddels overleden leiders Fidel Castro van Cuba en Hugo Chavez van Venezuela.

Wat we al zeker weten is dat de Amerikaanse kijkers voor het eerst op de landelijke televisie Poetin kunnen horen praten met zijn eigen stem. Normaal gesproken wordt Poetin nagesynchroniseerd, maar Oliver Stone vond het belangrijk om de Russische president te laten horen met zijn eigen stem.

EenVandaag kijkt samen met Ruslandkenner Helga Salemon naar de eerste fragmenten van 'The Putin Interviews'.

Online zijn al verschillende trailers te zien van de interview-serie.