Met een beroep op de teamgeest heeft voorzitter Sepp Blatter het 65e FIFA-congres geopend. De FIFA, maar vooral voorzitter Blatter liggen ernstig onder vuur na de arrestatie van zeven FIFA-topofficals. Blatter hoopt niettemin herkozen te worden. Maar wat gebeurt er met de FIFA als een ernstig beschadigde Blatter aanblijft?

Wat bezielt Sepp Blatter, dat hij als 79-jarige opnieuw herkozen wil worden? Welke belangen wil hij verdedigen? En hoe zal het verder gaan met de FIFA, na de gebeurtenissen van afgelopen week? We spreken hierover met sportjournalist Thijs Zonneveld. In de studio geeft Marjan Olfers tekst en uitleg.

update
clock 29-05-2015 19:03

Tweede ronde nodig

Geen van de beide kandidaten voor het voorzitterschap van de FIFA heeft in de eerste ronde een tweederde meerderheid weten te behalen, waardoor een tweede stemronde noodzakelijk is. De ernstig onder vuur liggende Sepp Blatter haalde 133 stemmen. De Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein kwam tot 73 stemmen. Om gekozen te worden moet in de eerste ronde een tweederde meerderheid worden behaald. 

update
clock 29-05-2015 19:17

Ali bin Al-Hussein trekt zich terug, Blatter herkozen

In een korte toespraak, waarin hij de FIFA-leden bedankte, liet de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein weten zich terug te trekken als kandidaat. Hiermee is Sepp Blatter herkozen tot FIFA-voorzitter.