Mustafa Karashin heeft de rechtszaak tegen de gemeente Dordrecht verloren. De 'beroepsklager' mag nog maar twee brieven per maand sturen, voor iedere brief of email meer moet hij de cel in.

Karashin heeft op 11 september in EenVandaag toegegeven de brieven te sturen om de gemeente te pesten en op kosten te jagen. Nadat de gemeente zijn panden had afgepakt, na meerdere waarschuwingen voor wantoestanden, begon Karashin met het schrijven van brieven. Die moeten volgens de wet beantwoord worden. 

Uiteindelijk kostte dit de gemeente te veel geld, omdat er twee mensen op zijn brieven moesten worden gezet. De uitspraak kan dienen als precedent voor vergelijkbare zaken in de rest van het land. 

Door met schrijven

Een woordvoerder van de gemeente Dordrecht liet weten 'te hopen' dat Karasahin nu ophoudt met het sturen van brieven. Als dat niet zo blijkt te zijn, zal de gemeente zeker gebruik maken van de mogelijkheid de man achter tralies te krijgen. De woordvoerder bevestigde wel dat Karasahin na de uitspraak heeft gezegd door te gaan met schrijven, misschien onder een andere naam.

Kijk hier het item van vorige week over de beroepsklager terug: