De grote favorieten om het Songfestival morgen te winnen zijn nog steeds Italië en Portugal. Maar als we afgaan op de itunes-downloads dan is bij Nederlanders de Belgische inzending de grote favoriet. Het lied van Blanche staat hier op nummer 1 in de itunes top 20. Ook het lied van Portugal staat in de top 20 op nummer 19.

Opvallend is dat wij de grote kanshebber Italië niet zo zien zitten blijkbaar, want die staat pas op nummer 145 van de itunes downloadlijst. Maar dat kan ook alles te maken hebben met het feit dat dit lied pas zaterdag voor het eerst live vertolkt zal gaan worden, omdat Italië, net als Groot Britannië, Frankrijk, Duitsland en Spanje automatisch in de finale staat. Deze ‘zogeheten Big 5’ betalen namelijk veel meer geld om mee te mogen doen aan het songfestival en hoeven zich daarom niet te kwalificeren in de halve finales. Ook de winnaar van vorig jaar, Oekraïene, staat automatisch in de finale.

OG3NE wordt in het buitenland ook gedownload. Als we de itunes lijstjes aan zouden houden dan staan we op een negende plek qua populariteit, hetgeen een beetje positiever is dan de bookmakers, die inmiddels denken dat Nederland 12e zal worden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.