Een bericht van de politie in Ridderkerk wordt veel gedeeld. Afgelopen zaterdag plaatsten ze het verhaal van een 92-jarige man die 112 had gebeld omdat zijn pinpas gestolen zou zijn. Eenmaal aangekomen bij de man bleek hij een nieuwe pas van de bank te hebben gekregen, maar wist hij niet hoe hij die moest activeren.

Blijkbaar had de man al dagenlang niets gegeten, want zijn koelkast was helemaal leeg, op een pot appelstroop en een flesje koffiemelk na. "Hij gaf aan dat hij al even geen boodschappen had gedaan en dat hij de politie had gebeld omdat hij niet wist hoe hij het weekend door moest komen", schrijft de agent op Facebook. De politie probeerde zorginstanties in te schakelen, maar dat mislukte. Daarna gingen ze met hem naar de bank, maar daar kon hij niet geholpen worden omdat hij geen identiteitsbewijs had. 

Een ver familielid (ook op leeftijd) gaat hem nu verder helpen. Maar, omdat de politie zich zorgen maakte om de man, hebben ze hem ook aangemeld bij het lokale zorgnetwerk. Inmiddels hebben verschillende mensen al gereageerd dat ze de man graag willen helpen, door hem bijvoorbeeld dagelijks te bezoeken of boodschappen voor hem te halen.