Ik werk nu 2,5 jaar bij EenVandaag. Iets meer dan 5% van de uitzendingen gedaan van de 20 jaar die dit programma oud is. Inderdaad, die andere 5% wordt door Pieter-Jan gedaan. Nu moet u weten dat ik voor die tijd jarenlang radio-presentator was. Met veel plezier ’s ochtends om half 4 mijn bed uit en tussen 6 en 9.30 uur op BNR.  Veilig en vertrouwd. Eigen stijl ontwikkeld en als een vis in het water. Tot ik gevraagd werd EenVandaag te komen presenteren. 

Nota bene Jaap Jongbloed, die ik alleen van de televisie kende, bleek de sturende factor achter de uitnodiging te zijn. Knap dat de TROS over de eigen muren durft heen te kijken en een kans gunt aan een radioman om met zijn kop op televisie te komen.  

Het kriebelde meteen. Wat een kans, wat een uitdaging, maar wel meteen de vraag; heb ik wel een televisiehoofd? Nu heeft Jaap dat wel, maar ik heb een iets bollere kop. Toch, het gaat om de inhoud en niet om de verpakking.  Doodeng om daar de eerste keer voor de camera’s te staan. Hoe vinden ze me? Aan een “nieuwe” moet de kijker altijd aan wennen en die heeft niet vooralsnog alle wind in de zeilen. Heeft die dikke wel inhoud? Kan hij wel een minister verzwelgen? 

Allemaal oordelen die u mag hebben. Maar ik geniet inmiddels wel dagelijks van het maken van een programma, dat ik daarna mag presenteren. Vergis u niet. Een geolied team van top-journalisten maakt het zonder dat u ze allemaal ziet. Goed voor 1,2 miljoen kijkers per dag. En dat is een top-prestatie van het hele EenVandaag-team, waarbij het hoog tijd werd dat het tv-hoofd dat nu eens zegt.