Autojournalist Carlo Brantsen brengt ons wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit de autobranche. Vandaag blikt hij terug op de hoogtepunten uit het autonieuws van 2014.

-Zogenaamde ‘Veelplegers’ worden per 1 januari strafrechtelijk aangepakt, geen standaardboetes dus meer

 

-LeasePlan Kleinherenbrink: “Als je de boel reëel bekijkt zou de fiscale bijtelling op auto’s 11% moeten zijn. Want alles wat er meer wordt betaald wordt gebruikt voor ‘andere doeleinden’, zoals het verwezenlijken van de doelstelling om in 2020 zo’n 200.000 elektrische auto’s op de weg te hebben. 

 

-Z24: Nieuw Amerikaans onderzoek: elektrisch rijden met kolenstroom is 80% smeriger dan op benzine of diesel.

 

-ANWB Onderzoek: veel autorijders lezen nooit de polisvoorwaarden. Zo weet 60% van de ondervraagden niet of zij eigenlijk wel een inzittendenverzekering hebben of waar die voor dient. 

 

-Wel of geen eindejaarsrally in autoverkoop? Tot 10 december eigenlijk niet, maar de laatste dagen ging het hard met 13.5, 13.5 en 12.000 auto’s per dag. Allemaal te maken met het feit dat er een aantal subsidies per 1 januari wegvallen en auto’s dus duurder worden. En dan moet je denken aan bedragen van 850 – 1200 euro. Nog wel mindere ‘rally’ dan 2013.

 

-De dieselmotor zou zijn langste tijd gehad hebben, volgens onderzoekers van Britse EurotaxGlasses is het in 30 jaar gedaan. Blijft toch vervuilender en markt wordt steeds kleiner. Europa nog heel populair, maar aandeel loopt terug en in China, VS en Japan is de rol van diesel marginaal.

 

-Tot slot de Cadillac waar we het nog nooit over hebben gehad. Goed nieuws, want dat Amerikaanse merk komt met een 649 pk sterke CTS-V waarmee we op de As gewoon 320 km/h gaan rijden.