Wekelijks praat autojournalist Carlo Brantsen, hoofdredacteur van Carros, ons bij over het laatste nieuws uit de autowereld.

Na het Volkswagen fraudedrama brengt Mercedes-Benz al officieel naar buiten dat dit concern niet sjoemelt. Vraag is nu: waar blijft BMW?

Hoezeer is het denkbaar dat ook in Nederland Volkswagens met 'foute' software rondrijden? Wel, die kans is levensgroot. Er zijn immers 11 miljoen auto's besmet, waarvan er bijna 500.000 in de VS rondrijden en het overgrote deel in Europa terechtkwam.  Het gaat om de EA 189-dieselmotor van Volkswagen, oftewel de 2.0 TDI, die in Volkswagens, Audi's, Seat's en Skoda's leverbaar is.

De 2.0 TDI  is de enige dieselmotor die in de VS wordt geleverd. De kans is groot dat er ook andere dieselmotoren 'besmet'  zijn, maar daarover is het tot nu toe nog niet gegaan. Overigens is wel aan aangekondigd dat de Amerikaanse EPA ook gaat onderzoeken in hoeverre er is gesjoemelt met de grotere, zescilinder dieselmotoren van Volkswagen, die met name in Audi's en Porsche's gemonteerd worden.