Wat is nieuw in de autowereld? Autojournalist Carlo Brantsen, hoofdredacteur van Carros, praat ons bij. Met deze week onder meer: komt de vliegende auto er? 

De vliegende auto steekt steeds weer de kop op. In Nederland hadden we al de PAL-V, nu komt Roemenië met de 'AeroMobil', die in 2017 mogelijk al de lucht in kan. Goedkoop is het echter niet.

Plagiaat

Ook de autobranche heeft last van plagiaat. Land Rover is nu de dupe, want de Landwind X7 is een keiharde kopie van de Evoque. De X7 zou een bedreiging kunnen zijn voor investeringen die Land Rover in China wil doen. Een Landwind kost in China een schamele 18.000 euro, de Evoque circa 50.000 euro.

Jeremy Clarkson

In de uitzending was er nog onduidelijkheid over het lot van Jeremy Clarkson, maar zojuist is bekend geworden dat de programmamaker definitief weg moet bij de BBC. Het contract van de Top Gear-presentator wordt niet verlengd.

Bandenspanning

De Belgische ANWB heeft 200 tankstations bezocht om daar de bandenspanningsapparatuur te testen. De resultaten zijn beroerd: 12% van de apparaten deed het helemaal niet en bij 7% van de apparaten was er een te groot verschil tussen wat het ding aangaf en de realiteit. In België wordt nu aangeraden om voor de bandenspanning niet naar een tankstation te gaan, maar zelf een digitaal apparaatje te kopen.