Stella, ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie van Solar Team Eindhoven, heeft de “Best Technology Achievement” award gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt bij ‘The Crunchies’ zeg maar de ‘Oscar onder de Technologie’.

Stella streed hierin tegen projecten van Apple, Bitcoin, SpaceX en European Space Agency. Solar Team Eindhoven, het team wat de auto heeft ontworpen en gebouwd, was enigszins verrast door hun nominatie samen met deze giganten. Dat ze hebben gewonnen is dan ook iets waar ze alleen van zouden kunnen dromen. In EenVandaag spreken we onder meer met Jordi de Renet, de bestuurder, met Lisette Kockelkoren, in het nieuwe team verantwoordelijk voor mechanical engineering en met onze eigen autospecialist Carlo Brantsen.

Radio EenVandaag

Gisteren namen we inRadio EenVandaag alvast een voorschot op de uitzending van vandaag en spraken over de prijs en welke ontwikkelingen de gezinsauto op zonne-energie moet doormaken om echt in gebruik te worden genomen met Wouter van Loon, operationeel manager van het oude team en Liselotte Kockelkoren. Deze uitzending kunt u hier terugluisteren.

Bekijk hieronder drie filmpjes van het project: