Sommige Amsterdammers mogen de laatste tijd dan wel klagen dat de stad te druk, te vies en te luidruchtig is, maar ze wonen toch écht in de op drie na beste stad ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van Price Waterhouse Coopers. Alleen in Londen, New York en Parijs is de levenskwaliteit nog beter.

Het bureau hield het onderzoek onder 5200 hoger opgeleiden met een hoger inkomen (de elite dus). Er werd ondermeer gelet op het culturele aanbod en infrastructuur in de steden. Uit het onderzoek komt specifiek naar voren dat de inwoners van Amsterdam het meest gelukkig zijn van alle steden. Ook op het gebied van verkeersopstoppingen staat Amsterdam op de eerste plaats van steden die daar het minst last van hebben.

Goed nieuws dus ook voor Oscar Hammerstein, die vandaag in het nieuws kwam omdat hij zijn buren een brief heeft gestuurd waarin hij klaagt over het feit dat ze de vuilniszakken buiten zetten op tijden waarop dat niet mag. Aan het Parool laat de klagende advocaat weten dat hij ‘weigert om tussen de rotzooi te leven’. Iedereen die nu de vuilnis te vroeg buiten zet wordt gedreid met een kort geding.