American Footballspeler Julian Edelman van The Patriots heeft waarschijnlijk een schietpartij op een Amerikaanse school weten te voorkomen. Time Magazine schrijft dat de sterspeler een verontrustend bericht zag in de comments onder een foto die hij vorige week op Instagram plaatste. Iemand schreef, een dag na de anti-wapenmars in Washington: "Ik ga mijn school kapotschieten, kijk naar het nieuws." 

Edelman werd door een andere gebruiker gewaarschuwd via een privébericht, die hem aanspoorde de reactie bij de politie te melden, die binnenkwam bij onderstaande post op Instagram: 

'14-jarige jongen had twee geweren'

Edelmans assistent belde de politie en die achterhaalde het adres van de bedreiger. Het bleek een 14-jarige jongen in Michigan. Bij een huiszoeking werden twee geweren gevonden die van zijn moeder waren. De jongen heeft bekend en is gearresteerd. Of hij echt van plan was op zijn school te gaan schieten, is niet duidelijk. 

Edelman is dankbaar dat hij werd gewaarschuwd en zal degen die hem een bericht stuurde een cadeau zenden als dank. "Thankfully, this kid said something. He is the real hero", zegt de footballspeler.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.