Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil wil KPN overnemen. Het bedrijf doet een bod van 2,40 euro per aandeel op het Nederlandse telecombedrijf. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

América Móvil, het bedrijf van de multimiljardair Carlos Slim, heeft al een belang van bijna 30 procent in KPN. Het concern heeft inmiddels KPN op de hoogte gesteld van zijn plannen. ,,Wij zouden steun van het bestuur van KPN verwelkomen'', meldt het bedrijf, dat mikt op een meerderheidsbelang en een gezamenlijke strategie.

KPN meldde vrijdag kennis genomen te hebben van het bod. ,,We bestuderen het'', aldus een woordvoerder tegen het ANP. Het bedrijf onderzoekt verder ,,alle strategische opties beschikbaar voor KPN''.

Het aandeel KPN sloot donderdag op 2 euro. Het bod biedt een premie van ruim 35 procent op de gemiddelde slotkoers van het aandeel de afgelopen 30 handelsdagen.

Het Mexicaanse bedrijf beëindigde onlangs een afspraak met KPN waarbij het zijn belang niet boven de 30 procent uit mocht brengen. Dat gebeurde na de verkoopplannen van de Duitse KPN-tak E-Plus aan het Spaanse Telefónica, waar América Móvil naar verluidt zeer kritisch over is. Deze transactie wordt door América Móvil naar eigen zeggen nog steeds beoordeeld.

ANP

KPN deels in buitenlandse handen: wat betekent dat?