Decennia lang zwegen ze, maar nu komen de toenmalige Heimkinder massaal met de verhalen naar buiten die niemand wilde geloven. Ze waren een jaar of tien toen ze als ‘bastaard’ in een Duits kindertehuis terecht kwamen, waar nonnen ze behandelden als slaven en onderwierpen aan een streng regime. Deze dagen schuiven slachtoffers en vertegenwoordigers van de kerk aan bij een ronde tafel conferentie. Het zijn verhalen over mishandeling, kinderarbeid en misbruik waar de slachtoffers al die jaren over zwegen uit schaamte.

EénVandaag gaat met een Duitse en Nederlandse vrouw terug naar de villa in Scherfede, waar hun jeugd voorgoed verpest werd.

Heeft u zelf ook dit soort ervaringen doorstaan in Nederlandse kindertehuizen, en wilt u daarover vertellen? Mail dan uw verhaal door op deze link te klikken.

Als slaven behandeld in een Duits kindertehuis

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.