"Mijn naam is Alex Mazereeuw (22). Ik ben derdejaarsstudent Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en ben daarnaast onder meer actief als blogger en sporadisch als 'opiniemaker'. Als student word ik omringd door vele millennials en zie en ervaar ik geregeld de druk waarmee millennials vandaag de dag te maken krijgen. Ik ben niet per se pessimistisch over de toekomst, maar kan ook niet volledig optimistisch zijn, mede door de onzekere arbeidsmarkt en de enorme studieschuld die ik met mij meedraag zodra ik die arbeidsmarkt betreed.

Ik mis in het publieke én politieke debat vaak de urgentie van de problematiek waar millennials mee te kampen hebben. Millennials worden nu vaak geframed als avocado-etende hipsters die vooral op reis gaan naar Azië om 'zichzelf te leren kennen' en niet geremd worden door enige kennis van zaken bij het kiezen van een studie. Ik hekel deze framing ten zeerste, omdat dit slechts een kleine subcategorie betreft. Dit alles maakt van mij een millennial die zowel optimistisch als bezorgd is over de toekomst."

Ontmoet ook onze andere millennials

Over de serie Millennials

Ze zijn tussen 1980 en 2000 geboren: millennials. Door de oudere generatie babyboomers bestempeld als lui, egoistisch en verwend. Millennials worden zelfs 'generatie genaaid' genoemd. Maar ervaren zij dat zelf ook zo? Is er nog pensioen aan het einde van een tijdperk vol flexcontracten? En hoe moeilijk is het voor millennials om te sparen? EenVandaag spreekt met de generatie die opgroeide met de Nintento, de Rubiks kubus en Flippo's. We hebben het met de millennials over geld, werk, het sociale leven en de toekomst.