Frenkie gaat naar Frankrijk, waarschijnlijk. Na de zomer zullen we hem niet meer bij Ajax zien, maar wel op het veld van Paris Saint-Germain. En Ajax? Die houdt er 75 miljoen aan over.

Al maandenlang wordt gespeculeerd over een vertrek van sterspeler Frenkie de Jong bij Ajax, maar vandaag weet De Telegraaf het zeker. Hij vertrekt voor recordbedrag van 75 miljoen euro naar de Franse club Paris Saint-Germain.

Beurs stijgt

De beurskoers van Ajax schoot vanmorgen omhoog en ook in de buitenlandse pers is er veel aandacht voor de mogelijke transfer. Maar Frenkie de Jong ontkent het nieuws (nog), net als zijn zaakwaarnemer. Ajax-trainer Erik Ten Hag gaf iets meer prijs vanmiddag op de persconferentie:

En hoe weet De Telegraaf het zo zeker? Oud-Ajacied Maxwell is nu manager bij Paris Saint-Germain. Hij zat met een collega in een Amsterdams restaurant voor een ontmoeting met de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong. De krant publiceerde daar een foto van.

Tweede plek

Ook als de geruchten rond Paris Saint-Germain niet kloppen, zit een megatransfer voor De Jong er wel aan te komen. Als hij voor 75 miljoen verkocht wordt, is hij de op een na bestverkochte Nederlandse voetballer. Op de eerste plaats staat Virgil van Dijk. Die speelde bij de Engelse club Southampton, toen hij voor 85 miljoen aan Liverpool verkocht werd.

Ook Willem II deelt mee in de transfer. Zij krijgen 11 miljoen als verkooppercentage. Dat viel ook deze twitteraar op:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.