Na advocaten en criminelen die een boekje open deden over het verdwijnen van door politie en justitie inbeslaggenomen goederen, doet nu een agent zijn verhaal. Hoe komt het dat spullen verdwijnen bij inbeslagname, en wat is de cultuur bij de politie?

Twee maanden geleden vertelden diverse strafrechtadvocaten in EenVandaag dat er bij inbeslagnames, arrestaties en huiszoekingen geld, drugs en dure spullen verdwijnen.

Enkele dagen later maakte minster Van der Steur bekend dat de Nationale Politie onderzoek doet naar de misstanden. Na de uitzending kreeg de redactie ook reacties binnen van (oud)agenten zelf, die het verhaal bevestigden. 

In EenVandaag het verhaal van een oud-rechercheur, die vertelt over een cultuur waarbij het normaal was dat spullen werden ontvreemd en iedereen er vanaf wist. 

Naar aanleiding van dit item reageert de politie als volgt:

De politie roept gedupeerden, maar ook agenten en andere betrokkenen op melding te maken van misstanden en daarvan aangifte te doen. Pas dan heeft de politie de wettelijke middelen in handen om een onderzoek in te stellen. De politie kan niet ingaan op de voorbeelden die in de uitzending worden genoemd, omdat de politie niet bekend is met deze voorbeelden.

Klik op de afbeelding voor een uitgebreid artikel over dit onderwerp

Wiki Inbeslagname