Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers onder fietsers is dit jaar gedaald met 8 procent, zo maakte het CBS vandaag bekend. Maar het aantal fietsers dat op de spoedeisende hulp terechtkomt is wel toegenomen. Fietsers botsen steeds vaker, niet tegen auto, of paaltjes, maar tegen... elkaar. Dit blijkt uit een onderzoek van VeiligheidNL, dat onderzoek deed naar ongelukken van fietsers en wielrenners over een periode van vier jaar. 

Hugo van der Steenhoven van de Fietsersbond kijkt er niet verrast van op. Hij wijt de toename van ongelukken aan de wildgroei aan soorten fietsen: elektrische fietsen, bakfietsen, ligfietsen, wielrenfietsen en scooters. Dat kunnen de huidige fietspaden niet aan, die zijn te smal en ook nog slecht onderhouden. 'De capaciteit van de fietspaden is nu wel bereikt', zegt de directeur van de Fietsersbond. 

Ook Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland ziet het aantal ongelukken stijgen. Het gaat om gedrag, de gejaagdheid waarmee er wordt gefietst: 'nog even snel een brood kopen.' We hebben de middelen in handen, namelijk handhaving, maar in de praktijk is dit niet te doen. Als politie moet je maar net een grote groep scholieren of wielrenners tegenkomen die een gevaar vormen op het fietspad. De beste oplossing is gewoon meer rekening met elkaar houden. 

 Toch is er in elk geval voor één iemand niets mooiers dan de Nederlandse fietspaden. Hoe druk en chaotisch en slecht onderhouden de fietspaden ook zijn, de Brit David Hembrow emigreerde speciaal naar Nederland  om te kunnen fietsen.

Radio EenVandaag bezocht afgelopen maandag toerfietsclub Voek in Nijkerk om het programma Fiets Fit van de Nederlandse Toerfiets Unie bij te wonen. 

Met de stijgende populariteit van het wielrennen wordt het er niet veiliger op op de fietspaden. Zeker niet nu ze steeds vaker gezelschap krijgen van scooters en e-bikes. Wat zijn de basisregels in een peloton en wat moet je doen als je dreigt te botsen met een medeweggebruiker? Luister hier de reportage terug.