Zondag worden de aanslagen in Brussel herdacht bij het koninklijk paleis. Het is dan twee maanden geleden dat terroristen zichzelf opbliezen op vliegveld Zaventem en in de Brusselse metro. Er vielen 32 doden en meer dan 300 gewonden.

Momenteel verblijven er nog 18 slachtoffers van de aanslagen in Brussel in Belgische ziekenhuizen. Vier van hen liggen nog op de intensive care.

Abdellah Allali is één van de slachtoffers die nog steeds in het ziekenhuis liggen. Hij verloor zijn been door de spijkerbommen die afgingen op het Brusselse vliegveld. Allali was daar aan het werk als bagage-afhandelaar. Veel slachtoffers hebben beenletsel omdat de spijkerbommen laag bij de grond af gingen. Toch is het verlies van zijn been niet waar Allali zich het meest zorgen over maakt. Het leren leven met de zware beelden die zich in zijn geheugen hebben gegrift valt hem zwaarder.

In EenVandaag een interview met Abdellah Allali en met de artsen van het ZNA Sint-Elisabeth ziekenhuis in Antwerpen die Allali en andere slachtoffers van de aanslagen hebben bijgestaan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.