Er zijn 40 bedrijven die “serieuze interesse” hebben in “grote delen” van V&D. Dat heeft woordvoerder Edwin van Wijk namens de curatoren aan EenVandaag laten weten. 

Het gaat om bedrijven en investeerders die hebben aangegeven interesse te hebben in een doorstart met meer dan één vestiging. Een twintigtal geïnteresseerden die alleen interesse hadden in een enkel filiaal of distributiecentrum is afgevallen. De curatoren hebben eerder al aangegeven een partij te zoeken die met zoveel mogelijk personeel een doorstart wil maken.

De 40 geïnteresseerden hebben een memorandum met de belangrijkste cijfers gekregen en moeten voor het eind van de week een bod doen. “Het gaat dan om een non-binding offer.” aldus Van Wijk. Op basis van die voorlopige biedingen maken de curatoren volgende week een shortlist waarna de kanshebbers een uitgebreid boekenonderzoek kunnen doen om vervolgens een definitief bod te bepalen.

V&D is op oudejaarsdag failliet verklaard. Daarbij zijn 10.300 mensen ontslagen. Ze werken in afwachting van een doorstart de komende weken – betaald door het UWV - nog door. De 62 vestigingen van het bedrijf zijn ook nog gewoon geopend.