TweeVandaag maakte in 2005 een reportage over de overgewichtepidemie in ons land. We portretteerden zo Alinda van Zanden. Destijds was ze 1.63 lang en woog ze 130 kilo.

Na een leven lang lijnen stond zij toen op het punt een maagbandoperatie te ondergaan om voor eens en voor altijd met haar vetzucht af te rekenen. Althans, dat was de hoop. Acht jaar later is ze -na aanvankelijk succes- toch weer veel te zwaar, meedere operaties verder en sinds kort zelfs aan de anti-depressiva.

Alinda zegt dat eten nog altijd een obsessie voor haar is. Ze haat haar eigen lichaam en is bang altijd te dik te blijven. Hoe is het nu met Alinda, en bevat haar verhaal een boodschap waar ook de andere 6,5 miljoen Nederlanders die zijn te zwaar zijn wat mee kunnen?

EenVandaag bestaat dit jaar twintig jaar. De verslaggevers van EenVandaag gaan deze zomer terug naar de hoofdpersonen van die verhalen die hun persoonlijk raakten. Bekijk rechtsboven op deze pagina een interview met Marijn Duintjer Tebbens. Kijk op de themasite voor columns van oud-presentatoren en meer reportages.

Marijn Duintjer Tebbens over obesitasepidemie

Marijn Duintjer Tebbens over obesitasepidemie