Vanavond wordt in 200 bioscopen tegelijkertijd de fil 1984 vertoond. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van George Orwell uit 1948 waarin hij een wereld schetst die veel mensen aan de moderne wereld doet denken. 

Sinds het aantreden van Donald Trump is het boek zelfs tijdenlang het best verkochte item geweest op Amazon.com. Want vooral het beleid en de stijl en bijvoorbeeld het beïnvloeden van mensen met fakenews door Donald Trump doet mensen aan het verhaal van 1984 denken.

Daarom wordt vanavond de film vertoond in 200 biocopen in de VS, Canada, Kroatië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Initiatiefnemers zijn Dylan Skolnick en Adam Birnbaum.

Volgens beide New Yorkers leven we niet in Orwell’s nieuwe wereld maar zijn we wel op weg er naartoe met politiek onverschillige mensen die de overheid met ze laten doen wat die maar wil.

https://www.youtube.com/watch?v=52wis_sLT1I

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.