UPDATE 19 november: naar aanleiding van deze reportage stelt de PvdA schriftelijke Kamervragen aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Dat meldt Omroep Zeeland. Tweede Kamerlid Albert de Vries uit Middelburg wil dat het jeugdzorgbeleid van Zeeland als voorbeeld gaat dienen voor de rest van het land. Kinderen horen thuis, daar is ons Nationale jeugdbeleid al jaren op gericht en toch komt daar weinig van terecht. Nederland is ongeveer Europees kampioen kinderen uithuis plaatsen. In Zeeland hebben ze daar nu iets aan gedaan. Deze week verschijnt een rapportage waarin staat dat het aantal instellingsplaatsen in deze provincie met de helft verminderde .

Tehuizen gingen dicht. Medewerkers gaan tegenwoordig op pad, bij gezinnen langs. Eén van die ambulante medewerkers is Emmy Hamelink, de begeleider van Ashley.

Een meisje van 13 jaar, beschadigd in de eerste jaren van haar leven, waardoor ze meer vertrouwen heeft in dieren dan in mensen.

Na een verblijf van 2 jaar in een instelling woont ze nu thuis bij haar vader. Deze intensieve vorm van begeleiding werkt in Zeeland en zou ook in de rest van het land ingevoerd moeten worden, vindt Hoogleraar opvoedkunde Jo Hermanns.

Gesprek met Ashley

Hoogleraar opvoedkunde Jo Hermanns