Het Nederlandse flitsfaillissement voldoet niet aan de Europese wet- en regelgeving, oordeelt het Europees Hof vandaag. Daarmee stellen ze ontslagen medewerkers van kinderopvangorganisatie Estro in het gelijk. De uitspraak heeft verstrekkende gevolgen voor flitsfaillissementen in Nederland. 

Kinderopvangorganisatie Estro ging in 2014 failliet. De organisatie ging direct daarna door in afgeslankte versie, onder de naam Smallsteps. Vier van de duizend ontslagen werknemers lieten het er niet bij zitten.

Oude baan en achterstallig salaris opeisen

Met hulp van de FNV hebben zij het flitsfaillissement en hun ontslag aangevochten. Nu hebben zij dus gelijk gekregen van het Europees Hof: omdat de faillissementen niet aan de wet- en regelgeving voldoen hadden de werknemers niet op straat mogen worden gezet.

Deze uitspraak opent de mogelijkheden voor ontslagen medewerkers hun oude baan op te eisen. Het personeel dat wel mee over ging, maar een lager loon moest accepteren, kan weer aanspraak maken op het oude salaris. Dat soort claims zouden alsnog tot het omvallen van Smallsteps  kunnen leiden.

Andere bedrijven

Andere voorbeelden van bedrijven waar een flitsfaillissement plaatsvond zijn garnalenpeller Heiploeg, de Schoenenreus, lingeriebedrijf Marlies Dekkers en webshop Neckermann. Ook ex-werknemers van die bedrijven kunnen mogelijk profiteren van de uitspraak.

EenVandaag spreekt met Astrid Schenk. Zij werd na 29 jaar ontslagen en is dolgelukkig dat het Hof haar in het gelijk heeft gesteld. In de studio reageert advocaat en flitsfaillissementkenner Jordy Hurenkamp. Hij schreef ook een artikel over de uitspraak. 

Bekijk hieronder een eerdere reportage die EenVandaag maakte over de rechtszaak over de flitsfaillissementen.