In de aanloop naar de verkiezingen brengt EenVandaag kiezer en Kamerlid samen en bespreekt met hen onderwerpen die een rol spelen deze verkiezingen. In deze aflevering: ouderenwerkloosheid. 

De afgelopen jaren trok de economie aan en steeg de werkgelegenheid. Maar het zijn de jongeren die daar het eerst van profiteren. Dat merkt ook Anne Kleingeld. Nog nooit zat hij zonder werk. Maar op zijn 55ste kwam hij na een reorganisatie bij zijn werkgever thuis te zitten. Sindsdien zoekt hij anderhalf jaar tevergeefs naar een nieuwe baan. 

Hoewel het kabinet erkent dat langdurige werkloosheid onder vijftigplussers hoog is, profiteert Kleingeld niet van de acties die zij ondernemen. Hij wil zich wel laten omscholen, maar wie garandeert hem dat er dan een baan voor hem is? Kleingeld solliciteerde misschien wel honderd keer, op lage en hoge functies, maar kreeg zelden een reactie. Waarom moet iedereen langer doorwerken als er geen werk is voor ouderen, vraagt hij zich af.

Gijs van Dijk is de hoogst geplaatste nieuwkomer op de kieslijst van de PvdA. Voordat hij op de lijst kwam, was hij vice-voorzitter bij de FNV. Van Dijk bezoekt Kleingeld bij hem thuis. De PvdA wil onder andere 40.000 overheidsbanen scheppen en subsidie geven aan werkgevers die moeilijk plaatsbare mensen aannemen. Maar kan Gijs van Dijk met deze plannen Anne Kleingeld overtuigen om op de PvdA te stemmen?