meer NPO start

Jaap Jongbloed

Jaap Jongbloed

Jaap Jongbloed (1955) groeit op in Den Helder en studeert rechten aan de VU in Amsterdam. Na een korte periode als bedrijfsjurist verlegt hij zijn koers naar de tv-journalistiek. In 1980 neemt Wibo van de Linde hem aan als verslaggever. Jaap presenteert vervolgens diverse tv-programma’s en maakt documentaires en specials. Eind jaren ’80 vormt hij een succesvol duo met Astrid Joosten met de talkshow Jongbloed & Joosten.

Voor de TROS maakte Jaap diverse documentaires en specials, onder meer over Saoedi-Arabië, Polen, Pakistan, Afghaanse vluchtelingen en de ramp met de Herald of Free Enterprise. Verder was er een veelbesproken interview met Lech Walesa en reportages over het werk van het Liliane Fonds, waarvan Jaap ambassadeur is.

Inmiddels behoort Jaap Jongbloed tot de gezichtsbepalende presentatoren van AVROTROS. Vele jaren was hij presentator en eindredacteur van het programma Vermist. Momenteel is de presentator behalve bij EenVandaag ook te zien in het programma Het Mooiste Meisje van de Klas en Opgelicht?!

Tweets van Jaap Meer

Bijdragen van Jaap Jongbloed Meer