De student Otto Warmbier heeft het met zijn leven moeten bekopen. Hij zou in Noord Korea hebben geprobeerd een propagandabord te ontmantelen voor thuis. Of het ook echt om een bord of een poster of iets anders ging dat hij mee probeerde te nemen blijft schimmig.

Warmbier werd gearresteerd, smeekte voor zijn leven en zou zo ernstig mishandeld zijn dat hij in coma naar huis werd gebracht. Hij liet het leven voor een souvenir, zo luidt het onbevestigde verhaal. Kort na zijn thuiskomst overleed hij. 

Willem van der Bijl ging jarenlang heen en weer naar Noord Korea om daar postzegels en posters te halen voor zijn winkel. De posters die hij jarenlang verzamelde uit Noord-Korea vormen een unieke verzameling. Deze worden om de zoveel tijd opgehangen om het volk een boodschap te geven. Ze vormen een schat aan informatie over de Noord Koreaanse maatschappij. Willem van der Bijl heeft zes jaar geleden ook een dikke twee weken vastgezeten in Noord Korea. Hij zou ongeoorloofde kiekjes van het land hebben gemaakt. Nu, jaren later is het niet meer dan een nare herinnering.

Docent en Noord Korea-kenner Koen de Ceuster van de Universiteit Leiden vertelt de verhalen die de  posters moesten overbrengen. Na de zomer hoopt hij de bijzondere collectie van Willem van der Bijl in een online database te hebben gezet, voor iedereen toegankelijk. EenVandaag bezoekt de winkel van Willem van der Bijl. Zowel de Ceuster als van der Bijl hebben beiden hun eigen ideeen over het verhaal rond de pas gestorven student Otto Warmbier.