Heb je weleens discussie met je broer of zus over wie er beter kan autorijden? Wetenschappers hebben het antwoord voor je: als je de jongste bent van het gezin ben je namelijk waarschijnlijk een betere chauffeur. Uit onderzoek van een Britse autoverzekeraar blijkt dat de oudste van een gezin de meeste brokken maken. Vooral de oudste kinderen binnen een gezin rijden het vaakst te hard, krijgen boetes of belanden in een botsing, zo blijkt uit het onderzoek onder bijna 1400 bestuurders.

De resultaten van het onderzoek worden gemeld door Cosmopolitan. Maar liefst 89 procent van de oudste kinderen rijden wel eens te snel, 47 procent snijdt andere weggebruikers af en 46 procent rijdt wel eens te veel op de verkeerde kant van de weg. Deze cijfers liggen veel lager bij de nakomelingen in een gezin, wat er volgens het bedrijf op wijst dat zij dus betere en veiligere chauffeurs zijn. 

Overigens zijn de beste bestuurders de enigst-kinderen zonder broers of zussen. Het bedrijf heeft geen verklaring voor die verschillen.