Er komen steeds meer berichten naar buiten over copiloot Andreas Lubitz. De Duitse krant Bild meldt dat hij rondliep met het idee om een 'spectaculair gebaar te maken waardoor iedereen zich zou herinneren wie hij was'. Dat heeft de ex-vriendin van Lubitz gezegd tegen de krant gezegd.

De 26-jarige stewardess, omschrijft haar ex als 'gekweld' en een man die goed kon verbergen wat er werkelijk met hem aan de hand was. Volgens zijn ex werd Lubitz geregeld 's nachts wakker en schreeuwde hij: 'We gaan eraan'.

Volgens twee betrokkenen bij het onderzoek naar de crash had Lubitz problemen met zijn zichtsvermogen, meldt New York Times. Dit had mogelijk het einde van zijn loopbaan als copiloot kunnen betekenen. Het is onduidelijk hoe erg de problemen waren en of er een relatie was met zijn psychische toestand. 

Problemen verzwegen

Gisteren werd bekend dat de copiloot die dinsdag vermoedelijk met opzet een vliegtuig van Germanwings liet neerstorten psychische problemen voor zijn werkgever verzweeg. Zo werden in zijn huis verscheurde doktersverklaringen gevonden. Bovendien zou hij onder behandeling van een psychiater zijn geweest. Vandaag meldde de Duitse krant Die Welt dat onderzoekers in het huis van Lubitz medicijnen tegen psychische klachten hebben gevonden. 

Toch kan een technisch oorzaak voor de crash nog niet worden uitgesloten, zolang er technische details over de vlucht ontbreken. Dit zei Jean-Pierre Michel, de leider van het onderzoeksteam vandaag.

Herdenking

Vandaag werd verder bekend dat er op 17 april in de dom in Köln een nationale herdenking is voor de slachtoffers van de vliegramp met het toestel van Germanwings.

In EenVandaag vanavond het laatste nieuws. 

Bekijk hieronder de uitzending van gisteren terug