Nergens ter wereld is er zoveel belangstelling voor Popcorn Time als in Nederland. 1,3 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van de videodienst, onder wie 100.000 mensen op dagelijkse basis. 

Popcorn Time biedt alle nieuwe films en tv-series aan. Het is te vergelijken met Netflix, de Amerikaanse online videotheek waar je voor 7,99 euro per maand onbeperkt films en series kunt kijken. Maar Popcorn Time is gratis en illegaal. 

De Nederlandse filmindustrie maakt zich ernstig zorgen over de enorme populariteit en het feit dat de Nederlandse filmliefhebber zich niets lijkt aan te trekken van het officiële verbod dat sinds 10 april 2014 geldt. 

En hoewel het jaarlijkse verlies door illegale downloads wordt geschat op 78.4 miljoen euro, wil staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) wachten op een uitspraak over handhaving van het verbod op een vergelijkbare site The Pirate Bay. Die zaak ligt nog bij de Hoge Raad. Waarschijnlijk neemt de hoogste rechter daarover in april zijn beslissing. 

EenVandaag spreekt met trendwatcher en Popcorn Time-liefhebber Vincent Everts. Daarnaast Marjan van der Haar, directeur van Filmproducenten Nederland. Zij is juist kritisch op de manier waarop de dienst de films aanbiedt.

Is Popcorn Time de Napster van de filmindustrie? En moeten gebruikers vrezen dat zij ooit opgepakt worden?