Het zal je niet verbazen,  #Vierdaagse is vandaag trending. Veel wandelaars twitteren er heftig op los. Een mooie gelegenheid om te kijken wat er zoal wordt gezegd en geschreven.

Wandelen is populair in Nederland. Een reden voor het CBS om cijfers uit 2015 te twitteren. Hieruit blijkt dat wij Nederlanders een 'wandelgraag' volkje zijn.

Wandelaars hebben last van de warmte. Niet zo gek, want de thermometer in Nijmegen tikte de 30 graden aan. Veel wandelaars twitteren onder #Vierdaagse.

Het Syrische meisje Loujein Al Rabeei zocht een leuke activiteit voor de zomer. Waar denk je dan aan? Inderdaad, de Vierdaagse. Veel reacties op Facebook om haar te steunen.

Loujein haalt via de website devierdaagsesponsorloop.nl voor het goede doel geld op. Zelf zegt ze: "Ik heb nog niet zo veel gekregen. Daarom heb ik in het centrum van Elst koekjes verkocht, die mijn moeder heeft gebakken. Daarmee heb ik alvast wat verdiend.’’

Het meisje is drie jaar in Nederland en ze woont in Elst. Ze is sportief en houdt van hardlopen. Om voor de Vierdaagse te trainen, heeft ze meegedaan aan de avondvierdaagse in haar woonplaats. Een knappe prestatie, want ze heeft de eerste twee etappes gehaald en al een paar duizend euro opgehaald.

Humor houdt ons op de been

Ook al was het vandaag warm, humor houdt ons allemaal op de been. Jan Roos zag in de Vierdaagse een mooie gelegenheid om er een column over te maken.

Volgens de Speld zijn de verwachtingen bij de wandelaars niet hooggespannen, want het parcours is weer oersaai. De 56-jarige Tom gaat niet kijken: “De etappes verlopen altijd volgens hetzelfde patroon. De hele groep gaat in wandeltempo richting de finish, niemand durft aan te vallen. Heel saai om naar te kijken.” 

Lijkt een beetje op de column van Thijs Zonneveld.