Uitgerekend een dag nadat Amerika werd opgeschrikt door een terreuraanslag op een groot evenement, geeft de gemeente Amsterdam een persconferentie over de veiligheidsmaatregelen tijdens de inhuldiging op 30 April. 

Er worden veel mensen verwacht in de hoofdstad. Hoe gaat de overheid er voor zorgen dat de hele dag veilig gaat verlopen?

update
16-04-2013

'Geen aanleiding extra veiligheidsmaatregelen om Boston'

De Amsterdamse burgermeester Eberhard van der Laan gaf zojuist een persconferentie in de Amsterse Beurs van Berlage, waarin hij de veiligheidsmaatregelen rondom de inhuldiging toelichtte. Enkele punten:

Het Museumplein wordt omgedoopt tot Oranjeplein. Defensie bouwt twee grote oversteekbruggen in de stad.   Op de Dam wordt een zone voor bepaalde tijd afgesloten, maar zo kort mogelijk en kleiner dan op 4 mei. Het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid onderhoudt contact met buitenlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Op dit moment is er geen aanleiding voor strengere veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van explosies in Boston. Het is in theorie mogelijk dat Ajax op 27 april al kampioen wordt. In verband met de troonswisseling komt er dan geen huldiging.