Wat zijn de vakantietrends van 2014? De Vakantiebeurs begint deze week en steeds vaker blijken we er met de hele familie op uit te trekken. En dan ook echt iedereen, van overgrootmoeder tot kleinkind, van 0 tot 88. Ook willen we vaker helemaal zonder internet op vakantie, de zogenaamde 'digitale detox'. 

In andere woorden: lekker rustig. Niet Facebooken, Twitteren en geen WhatsApp. Een andere trend is dat je iets goeds doet tijdens je vakantie, zoals vrijwilligerswerk verrichten in een arm land. Een huis bouwen in Lesotho bijvoorbeeld, zoals Linda-hoofdredacteur Jildou van der Bijl deed.

Oh ja: thuis blijven en doen alsof je op vakantie bent mag ook tegenwoordig, het heet  'staycation'. In Tilburg-Zuid met stokbrood en croissantjes doen alsof je aan de Cote d'Azur zit. Ten slotte: steeds vaker gaan mensen met een cruiseboot op vakantie. Niet alleen de wat oudere generatie waarvan we weten dat ze er van houden, maar ook jongeren willen graag op een luxe boot de hele wereld rondtrekken.

Hoewel de economie langzaam uit het dal lijkt te komen, laat de vakantiemarkt nog geen herstel zien. Nederlanders zullen dit jaar iets minder vaak op vakantie gaan dan vorig jaar. Het aantal binnenlandse vakanties zal licht dalen terwijl het aantal buitenlandse vakanties zal stabiliseren.