De gebruikers van Twitter moesten het vanochtend enige uren zonder doen. Door een storing was in heel Europa Twitter ongeveer twee uur lang uit de lucht. Ook in Amerika en Japan hadden sommige gebruikers problemen.

Over de oorzaak wil Twitter niets kwijt. Met #Twitterdown wordt er inmiddels volop getwitterd over de ontwenningsverschijnselen. Maar wie op die hashtag wilde zoeken kwam bedrogen uit want Twitter hield na de storing nog een tijdje problemen met onder meer de zoekfunctie en het laden en plaatsen van foto’s.

Oscars zijn te wit: Academy doet aanpassingen

Zijn de Oscars te wit? Ja, zeggen sommige zwarte acteurs nu blijkt dat alle genomineerden wit zijn. En dus werd er actie gevoerd op Social Media met #OscarsSoWhite. Onder meer regisseur Spike Lee roept op Instagram op tot een boycot. En actrice Jada Pinkett Smith doet een emotionele oproep op Facebook.

 

The Smiths.

Publicado por Blacktress Janet Hubert em Segunda, 18 de janeiro de 2016

Toch heeft The Academy, die de Oscars uitdeelt vandaag gereageerd. In een brief laat predident Cheryl Boone Isaacs weten dat ze de leden van the Academy beter zullen selecteren op etnische diversiteit. Of dit ook gaat betekenen dat de Oscarwinnaars diverser worden is dan natuurijk nog maar de vraag. Want het echte probleem ligt misschien wel dieper, in Hollywood, bij de filmmaatschappijen die gerund worden door oudere witte mannen. 

Snoop Dogg die natuurfilms inspreekt

De meeste natuurfilms worden begeleid door prachtige rustgevende stemmen van vaak wat oudere mannen. Zoals bijvoorbeeld David Attenborough, die Planet Earth inspreekt. Maar hoe zou Planet Earth klinken als je het commentaar in laat spreken door rapper Snoop Dogg? In de show van Jimmy Kimmel besloten ze het van de week uit te proberen en het filmpje is sindsdien een hit op internet.

Snoop Dogg narrating a nature documentary is the only thing you need to watch today

Publicado por JOE.co.uk em Domingo, 17 de janeiro de 2016

Classic mashup!

Een heel bijzondere mashup van klassieke componisten wordt veel gedeeld. De jonge componist Grant Woolart heeft werkelijk alles doorelkaar gehusseld en wonder boven wonder klinkt het prachtig! Hij speelt alles op de piano en soms speelt hij drie verschillende stukken van drie verschillende componisten door elkaar heen.

In dit stukje hoor je eerst Schubert, daar komt Verdi bij en dan hoor je ineens Boccherini. Vervolgens komen Beethoven en Bach aan de beurt. En dan Paganini, Mozart en Grieg en dat allemaal in iets meer dan 30 seconden.

Kijk hier de TrendingVandaag-video van Lammert: