Sommige mensen hebben zo weinig vertrouwen in de politiek dat ze hun stempas op internet te koop aanbieden. 

Op Marktplaats stonden enkele passen aangeboden, die inmiddels weer door Martkplaats verwijderd zijn, maar ook via ander sites bieden mensen hun stempas te koop aan. Zoals in de afbeelding hierboven.

De verkoper stelt: "Ik en mijn vrouw stemmen al jaren tijdens elke verkiezing, maar dit jaar hebben wij er ECHT geen vertrouwen meer in. Er worden veel beloftes gedaan maar worden toch nooit nagekomen. Daarom verkopen wij onze stempassen (amsterdam west). Ze mogen weg voor een aannemelijk bod. Stuur een berichtje als je interesse hebt."

Als je niet in Amsterdam woont maar in Hilversum, kon je bij Speurders terecht. Maar ook die advertentie is inmiddels verwijderd: http://www.speurders.nl/overzicht/tickets-en-kaartjes/evenementen-overige/stempas-gemeenteraadverkiezing-2014-139625076.html

Het mag duidelijk zijn dat het verkopen van stempassen niet mag. Volgens de Kiesraad kun je er zelfs een half jaar gevangenisstraf voor krijgen, maar hoogleraar strafrecht Theo de Roos zegt dat het in de geschiedenis van het recht nog nooit is voorgekomen dat iemand is veroordeeld wegens het verkopen van het stemrecht.

Jongetje stelt Wilders de vraag die journalisten niet stellen

Ja, het is campagentijd en dus laten ook landelijke politici zich weer eens op straat zien. Ook PVV-voorman Geert Wilders ging de straat op, in Den Haag. Daar stelde de 13-jarige Gokhan Yaylan Wilders een gedurfde vraag. 

Hij vroeg hem eerst waarom mensen geen hoofddoek mogen dragen, waarop Wilders uitlegt dat dat wat hem betreft niet hoort in Nederland en dat vrouwen het volgens hem ook niet vrijwillig doen. En dan stelt de jongen een vraag die maar weinig journalisten Wilders hebben durven stellen...

De allerslechtste verkiezingsslogan is...

De site sloganverkiezing.nl besloot de opvallendste verkiezingsslogans op een rij te zetten en de slechtste verkiezingsslogan een award toe te kennen. Gisteren maakten ze de Top Tien bekend. 

3. Wij willen meer kunstgras voor onze hockeyers – Stem VVD! Omdat het beter moet! VVD Nunspeet

2. Stem op een goede Peer. Daar plukt Uden vruchten van! René Peerenboom/VVD-Leefbaar Uden

En, de terechte winnaar: Koen moet je doen Koen Hawinkels/CDA Maasgouw

Hawinkels krijgt binnenkort het Rode Potlood uitgereikt. 

CNN's speelgoed

CNN kon het afgelopen weekend rekenen op de hoon van twitteraars, omdat ze een speelgoedvliegtuigje gebruikten om hun berichtgeving over het vermiste vliegtuig te duiden. Twee presentatoren in twee verschillende CNN-programma's hielden een speelgoedvliegtuig in hun hand waarmee ze probeerden te laten zien wat er gebeurd zou kunnen zijn. Het kwam echter wat onbeholpen over, want behalve dat een speelgoed vliegtuigje niet professioneel oogt, weet iedereen immers wel dat de cockpit voorin het vliegtuig zit, de laadruimte onderin en de motoren onder de vleugels hangen.