Een reclamespot van de bejaarde klusjesman Koos Janssen gaat viral. Op de melodie van ghostbusters laat hij weten iedere klus aan te kunnen. In beeld zijn 06-nummer en tevreden klanten. Mensen vinden het hilarisch. 

Wie het nummer alleen belt of zijn site (koosklusthet.nl) bezoekt, komt erachter dat het een stunt is van het verbond van verzekeraars. Zij willen erop wijzen hoe fijn het is dat gepensioneerden als Koos echt niet bij hoeven te klussen, omdat ze elke maand een pensioen krijgen uitgekeerd van één van de aangesloten verzekeraars. 

Blauwe vinkjes

Blauwe vinkjes voor en blauwe vinkjes na op de social media. Nederland is niet in de greep van vogels, maar van een aanpassing in de gratis berichtenservice Whatsapp. Zonder update of toestemming te vragen zien gebruikers ineens twee blauwe vinkjes in plaats van de bekende grijze.

1 grijs vinkje betekent; bericht verzonden, 2 grijze: bericht ontvangen op toestel ontvanger, 2 blauwe; gelezen door ontvanger. En juist op dat laatste zitten mensen niet te wachten. Want nu kun je nooit meer zeggen: 'Oh sorry, ik had je berichtje niet gezien'. Of even wachten met antwoorden totdat het jou uitkomt. Het vervelende vinden veel mensen ook dat je het niet uit kunt zetten. Volgens AT5 zal het vele relaties op scherp zetten. Er worden vandaag veel grappen over gemaakt, zoals dit plaatje van ordevandedag.org:

Of deze 'inhaker' op facebook van het Wereld Natuur Fonds:

Het promotiefilmpje lekte uit via Powned-voorzitter Dominique Weesie. NTR-woordvoerder Brahim El Moussaoui bevestigt de authenticiteit van het filmpje tegenover het AD: 'Het is inderdaad een promo van dit jaar.' Of er ook daadwerkelijk regenboogpieten in het verhaal voor zullen komen wil hij niet zeggen: 'Over de verhaallijn doen wij nooit uitspraken, inhoudelijk kan ik er dan ook niet op ingaan.'

Artsen hebben honger: bakken friet in operatiekamer

Artsen kunnen tegenwoordig echt álles, zelfs friet bakken in de operatiekamer! Een medewerker van het Zwolse Isala-ziekenhuis is per direct geschorst en drie andere medewerkers hebben een aantekening in hun dossier gekregen vanwege het bakken van friet in de OK. Ook had het viertal briefjes opgehangen met daarop de tekst: Niet betreden - Ebola-. Dit om te voorkomen dat andere medewerkers de baklucht zouden ruiken. 

In eerste instantie wilde het ziekenhuis niet ingaan op de kwestie, omdat er een juridische procedure loopt tegen de medewerker. Inmiddels hebben ze tegenover RTV Oost het incident bevestigd. Voor het ziekenhuis is het aanleiding om een groot onderzoek in te stellen. 

"Er zijn regels overtreden en dat vinden wij ontoelaatbaar", zegt hoofd communicatie Karina Koopman. "Dit is op geen enkele wijze in overeenstemming met de normen en waarden van Isala. Daarom neemt Isala dit zeer hoog op en zijn er maatregelen genomen die hebben geleid tot een schorsing van een medewerker."De patiëntenveiligheid zou niet in het geding zijn geweest. Er lagen geen patiënten in de operatiekamer of in de buurt daar van.