In Londen, Sydney maar ook Rotterdam is het Social Media Week. In elf steden, wereldwijd, zijn er 1000 events en overal congressen. 

Ondernemers, overheden en creatieven komen bij elkaar en hebben het over de vraag hoe sociale media kunnen helpen om tot een betere wereld te komen. 

Bekijk hier hoe er over getwitterd wordt. 

Demonstratieweekend

Afgelopen weekend zou een weekend worden van demonstraties, door extreem rechts, tegen extreem rechts, moslims, anti-moslims. Den Haag gaf vijf vergunningen af, maar de  demonstraties werden eigenlijk allemaal afgelast of mislukten. Behalve één. Op het Malieveld werd succesvol gedemonstreerd tegen een fenomeen wat tot grote maatschappelijk onrust leidt, vooral op de sociale media: verticaal filmen! 

Hackers publiceren nieuwe naaktfoto's

Op Reddit en 4chan verschenen vanmorgen vroeg nieuwe gestolen naaktfoto's van beroemdheden. 

Zangeres Rihanna in haar blote bips en ook Kim Kardashian, de vrouw die beroemd werd door Kim Kardashian te zijn, is weer aan de beurt. 

Netflix-storing

Gisteravond ging Netflix , de dienst waarmee je op elke gewenst moment films en series via internet gewoon op je tv kunt kijken, kapot. Grote Storing! Paniek! 

Mars-missie

Gejuich in Colorado, bij het vluchtleidingscentrum van de missie Maven. Maven is een ruimteschip, tien maanden geleden gelanceerd, en vandaag kon de vluchtleiding dit bekend maken:

'We are in orbit around Mars'

 Het ruimtschip gaat de atmosfeer van de rode buurplaneet bestuderen. 

Been

Leo Bonten uit Spijkenisse brak een tijd geleden zijn been, dat moest worden geamputeerd en met behulp van een meneer die normaal dieren opzet maakte hij er een mooie lamp van. Maar nu heeft Leo geld nodig en dus zijn lamp, been, te koop gezet

Vraagprijs: honderdduizend Euro!!