Ophef om een aflevering van Brandpunt afgelopen week waarin presentator Fons de Poel het opneemt voor de ABN Amro-top en criticus Jesse Klaver een ‘snotneus’ noemt. De uitzending is inmiddels offline gehaald maar het bewuste fragment is gelukkig door opgeslagen en gepubliceerd door de website Joop.nl.

Erg opvallend, omdat het niet bepaald journalistiek onafhankelijk is. Maar hoe onafhankelijk is Fons de Poel eigenlijk nu blijkt dat hij zichzelf regelmatig laat inhuren door diezelfde bank en ook andere banken om congressen voor te zitten of andere diensten te verlenen tegen betaling?

Niks aan de hand, zo klinkt het want “Het was ironisch bedoeld”, zegt Leo Fijen, hoofdredacteur van KRO-NCRV: “Het is een stijlmiddel dat de presentator van Brandpunt vaker gebruikt. Maar dat mag nooit ten koste gaan van mensen. Dat betreur ik.” Quote publiceert vandaag dat de bijverdiensten van Fons de Poel hem geen windeieren leggen, hij zou een vermogen van 2 miljoen hebben opgebouwd.

David Hasselhoff is back!

De jaren 80 zijn terug. Nu officieel, want Knightrider-acteur David Hasselhoff heeft een nieuwe single opgenomen en dankzij de hedendaagse technieken lijkt het eindelijk alsof hij goed kan zingen. True Survivor heet het nummer. Voor de videoclip zijn ook kosten noch moeite gespaard. We worden helemaal teruggegooid in de jaren 80, met Miami Vice auto’s en Jurrassic Park dinosauriërs. David Hasselhoff zien we als jonge god de wereld redden, rijdend op een dino, schietend op een computeranimatie van Hitler. Het lied is de themesong voor de film Kung Fury, een jaren 80 mash-up actiefilm, gemaakt met geld (630.000 dollar) bijeengebracht met Kickstarter. Die film verschijnt in mei.

Belgische professor neemt ontslag na Facebookpost

Een professor van de Vrije Universiteit Brussel heeft ontslag genomen naar aanleiding van commotie over een door hem geplaatst Facebookbericht. Vlak na de dood van Steve Stevaert, die zelfmoord pleegde na een veroordeling voor verkrachting, plaatste Willem Elias het volgende bericht:

“Aan de dame die deze beslissing op haar geweten heeft, toch graag dit. Voor een verkrachting ga je onmiddellijk naar de politie, of desnoods de dag nadien. Niet drie jaar later. En slachtoffers die met de chauffeur nog afgezet worden zijn ook zeldzaam.”

Er volgde een storm van kritiek en Elias (professor in de psychologie) zegt dat hij het bericht in een emotionele bui na de dood van zijn vriend Stevaert heeft geplaatst.  De universiteit had zich al gedistantieerd en nu Elias zelf dus ook. Wat hij nu gaat doen qua werk is nog niet duidelijk.

Minister onderbroken door opvallende ringtone

Hoe gênant is het als je op een belangrijke vergadering zit en je telefoon gaat af? Het overkomt echt de beste, zo blijkt nu, want gisteren ging er een telefoon af tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat. De 78-jarige Senator Pat Robertson was de ongelukkige. Terwijl de minister van landbouw Tom Vilsack, aan het woord was, ging zijn mobiel af. En om het nog gênanter te maken: met een Disney ringtone: ‘Let it Go’, van Frozen.