Na de HEMA gisteren was vandaag de ZARA aan de beurt op twitter. Enkele mensen vielen over een kindershirt dat het kledingbedrijf aanbood in hun online shop. Het gaat om een gestreept kindershirt met een grote gele ster op de borst. Een Sheriff ster om precies te zijn, maar het gestreepte truitje met gele ster roept bij sommigen associaties op met de kampkleding uit Tweede Wereldoorlog concentratiekampen.

"Het ontwerp was enkel en alleen geïnspireerd op de sherrifster van de klassieke Westernfilms", aldus een woordvoerder van Zara tegen de site NU.nl. "Hier zijn absoluut geen bijbedoelingen geweest. Voor de verwarring die we hebben veroorzaakt willen we graag onze excuses aanbieden. Er is niet goed over nagedacht." Volgens de woordvoerder is het desbetreffende shirt woensdagochtend pas aangeleverd maar meteen uit de verkoop gehaald. "We hebben het kledingstuk niet alleen online, maar ook bij de winkels meteen uit de verkoop gehaald. Bij sommige filialen hing het shirt nog niet eens in de winkels, maar nog achter in het magazijn. "Al onze ontwerpen worden van tevoren gecontroleerd. Bij Zara had niemand van tevoren de link gelegd dat dit als beledigend gezien kon worden."

Eerder deze maand kwam de kledingketen nog in opspraak door een t-shirt met de tekst: 'White is the new Black'. Ook toen ontstond er commotie op sociale media omdat de tekst door sommigen racistisch werd geïnterpreteerd. Ook dit shirt werd meteen uit de collectie gehaald.

Full House komt terug

Full House, kennen jullie het nog? In de jaren 90 werd deze populaire comedyserie in Nederland uitgezonden door RTL 4. In de show, die zich in San Francisco afspeelde, stond nieuwsverslaggever Danny Tanner centraal die na de dood van zijn vrouw zijn drie dochters samen opvoedde met zijn beste vriend en zijn zwager. Met John Stamos, Bob Saget en natuurlijk 'The Olsen Twins', toen nog gewoon 2 schattige kleuters die samen 1 karakter speelden. In 1995 stopte de serie, maar nadat de cast eerder dit jaar eenmalig voor een reclamespotje terugkeerde in hun Full House karakters, is nu bekend gemaakt dat er wordt gewerkt aan een vervolg op de serie.

Rapper doet Mozart

Een 53-jarige muzieklerares heeft de aanzet gegeven voor een nieuwe video van rapper Mac Lethal, die veel gedeeld wordt. In een e-mail naar de rapper verklaarde lerares Francine een grote fan te zijn. Indien hij zijn schunnige teksten achterwege liet en voor de dag zou komen met iets positiefs, was ze zelfs bereid om zijn razendsnelle raps in haar lespakket op te nemen. De vrouw had nog een verzoek: als muzikale omlijsting had ze graag iets van Wolfgang Amadeus Mozart willen horen. De 33-jarige rapper reageerde positief. Op de tonen van de 'Turkse Mars' schreef hij een supersnelle rap vol levensadviezen voor de jeugd. Petje af voor het resultaat. Mac Lethal, echte naam David McCleary Sheldon, is al sinds 2001 actief en heeft tot nu toe drie albums uitgebracht. De man uit Kansas City (Missouri) moet het vooral hebben van zijn YouTube-kanaal met meer dan 300.000 abonnees.