In Amerika wordt de kerstklassieker 'I'm dreaming of a White Christmas' ineens in verband gebracht met racisme. Het lied, vooral bekend door Bing Crosby, werd afgelopen week gezongen bij het ontsteken van de kerstboomverlichting op het Rockefeller Center in New York. Door de donkere zanger Darius Rucker.

En dat viel verkeerd bij sommige mensen omdat enkele honderden meters verder mensen juist op dat moment aan het protesteren waren tegen racistisch politiegeweld. Dit naar aanleiding van een arrestatie waarbij een donkere man door agenten werd gewurgd. Op Social Media noemden sommigen het ironisch en not done om juist op dat moment over een White Christmas te gaan zingen.

Darius Rucker is zich echter van geen kwaad bewust.

Het lied is in 1940 door een joodse immigrant geschreven en gaat uiteraard niet over een huidskleur, maar over een met sneeuw bedekte kerst.

Sony sloeg wachtwoorden op in mapje 'wachtwoorden'

Het Japanse Sony kwam vorige week in het nieuws omdat het getroffen was door een grote hack, waarbij nog te verschijnen films en scripts uitlekten, maar ook persoonlijke gegevens van bijna vierduizend medewerkers.

Dat het waarschijnlijk niet zo moeilijk was voor de hackers om toegang te krijgen bewijst één van de gelekte stukken. Alle wachtwoorden van het bedrijf werden namelijk als Word en Pdf bestanden opgeslagen in een mapje genaamd 'wachtwoorden', ontdekte de site Buzzfeed.

De bestanden waren niet versleuteld en zijn keurig gerubriceerd op basis van namen. Zo heet een document met wachtwoorden voor Sony Youtube-accounts bijvoorbeeld gewoon 'youtube-login-passwords.xlsx'. Makkelijk te vinden op je computer en dus ook makkelijk te vinden voor een hacker.

Volgens The Verge blijkt uit onderzoek van een beveiligingsbedrijf dat de malware waarmee is gehackt op een PC stond waar de Koreaanse taal op was ingesteld. Noord-Korea wordt daarom als verdacht brein achter de hack gezien, maar zowel het land zelf als Sony ontkennen dat.

Alle tophits van 2014 in 1 lied

Het einde van het jaar nadert en dat betekent onvermijdelijke jaaroverzichten en terugblikken. Soms leuk, meestal saai. Maar saai is een muzikale terugblik van alle hits uit 2014 in 3 minuten zeker niet. Vine beroemdheden Us the Duo hebben 1 lied gemaakt met daarin alle hits van 2014 en hun filmpje wordt veel gedeeld. Je hoort onder meer Ariana Grande's hit Break Free, All about the bass van Megan Trainor en uiteraard Happy van Pharell.

Sinterklaascadeaus Voedselbank gestolen

Woede om een laffe inbraak bij een pand van de stichting 'Kinderen van de Voedselbank' in Dodewaard. Inbrekers hebben daar vannacht speelgoed gestolen dat vanavond op pakjesavond zou worden uitgedeeld aan kinderen van arme ouders die zelden een cadeautje krijgen.

Het gaat onder meer om barbiepoppen en 200 armbandjes van het merk Boho. De daders kwamen naar binnen door een ruit te verwijderen. Mensen die vannacht iets opvallends hebben gezien op de Waalbanddijk worden opgeroepen contact op te nemen met de politie. Of de kinderen vanavond toch nog een presentje kunnen krijgen is nog niet duidelijk. 

Schaap aangehouden in Friesland

De politie in Drachten heeft vanmorgen een schaap aangehouden. Het dier liep los op de provinciale weg N31 en zorgde daar voor gevaarlijke situaties. Op twitter riep de politie automobilisten op om minder snel te rijden. Het Zwarte Schaap kon uiteindelijk worden aangehouden door de politie. Een foto van het beest, op de achterbank van de politieauto, ging al snel viral. "Het schaap wordt teruggebracht naar zijn weiland, de N31 is weer vrij voor het verkeer", twitterde de dienstdoende agent erbij.