Wie denkt dat Gordon ver gaat in zijn jurycommentaar, die heeft nog nooit de Nieuw-Zeelandse versie van de X-Factor gezien. Juryleden Natalia Kills en Willy Moons (een getrouwd stel) zijn ontslagen vanwege een vernietigend commentaar dat ze afgelopen weekend in de show gaven.

Een kandidaat zou teveel lijken op Natalia's man Willy. Want hij droeg ook een pak en had ook z'n haar achterover.

Willy gaat door waar zijn vrouw ophield: "Het voelt goedkoop." Hij maakt zelfs een vergelijking met de Psycho-seriemoordenaar Norman Bates: "Het is alsof Norman Bates zijn moeders kleren heeft aangedaan. Het is beangstigend en ik krijg het gevoel dat je iedereen in het publiek gaat vermoorden." 

Zender TV3 vond het commentaar veel te ver gaan en heeft het stel nu ontslagen. Het laatste nieuws is dat het stel, dat wereldwijd belachelijk wordt gemaakt, vol schaamte Nieuw-Zeeland ontvlucht is.

Moeder gaat viral met videoboodschap voor stalker dochter

Een moeder die er helemaal klaar mee was dat een jongen haar dochter stalkt besloot een video op te nemen die nu viral gaat. Haar dochter werd stelselmatig lastiggevallen door de jongen met liefdesverklaringen, vragen of ze mee uit wilde en andere opdringerigheden. 

En dat terwijl haar dochter toch echt duidelijk liet weten daar niet van gediend te zijn. Haar boodschap aan de jongen is: stop ermee want nee is nee.

Discoboodschappen

Lekker swingen tussen de conservenblikken en pakken WC-papier. Wat begon als grap op Twitter, wordt vrijdag 10 april werkelijkheid. Die avond kun je in een supermarkt aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam 'Disco boodschappen' doen. 

Een onbekende student twitterde vorig jaar dat het hem zo leuk zou lijken om een discofeest te houden in de supermarkt, omdat zou het verplichte boodschappen doen heel wat dragelijker maken. TV presentator (en DJ) Valerio Zeno omarmde het idee direct en werkte het idee verder uit met Joep Verbunt en Joost Aartsen. 

Het is volgens de organisatoren voor het eerst ter wereld dat er een discofeest wordt gehouden in een supermarkt. Deelnemers konden zich vanmiddag vanaf 15.00 uur inschrijven op de speciale Facebookpagina. Er is ruimte voor 500 personen. Er is dankzij sponsoren geen entree, je legt alleen 7,50 in en mag voor dat bedrag aan het eind van de avond je vooraf bestelde boodschappen meenemen.

Trijntje gaat niet lekker bij de bookmakers

Hopen op een overwinning van het Eurovisie Songfestival mag natuurlijk, maar volgens de bookmakers moeten we er niet op rekenen. Trijntje ligt niet lekker bij de internationale wedkantoren. 

We gaan weliswaar op het nippertje door naar de finale, maar we eindigen daar niet hoger dan een 26e plaats. Dat blijkt uit een analyse door de site Eurovision world dat alle wedkantoren met elkaar vergeleek en een gemiddelde nam. 

De absolute winnaar, als we op de bookmakers af moeten gaan, is de Zweedse inzending. Måns Zelmerlöw met het nummer Heroes staat vrijwel overal bovenaan. De rest van de top 5 bestaat uit Italië, Estland, Finland en Australië (dat dit jaar mee mag doen omdat het liedjesfestijn 60 jaar bestaat).

Zweden is de grote favoriet: