Er is een online campagne gestart om Peter R. de Vries van de buis te weren. Een groepje mensen hekelt zijn frequente verschijning in talkshows en andere programma’s zó erg, dat ze zelfs een online petitie zijn begonnen om ervoor te zorgen dat Peter R. niet meer uitgenodigd wordt.

De laatste tijd werd de misdaadjournalist te pas en te onpas uitgenodigd om als gast zijn licht te laten schijnen over zeer uiteenlopende zaken. Op Twitter wordt al langer geklaagd dat het lijkt alsof Peter R. werkelijk overál verstand van heeft. In de petitie staat de lezen:

“Iedereen moet tegenwoordig namelijk op de NPO aanhoren hoe Peter denkt over de misdaad in Nederland, milieurampen, smaken van milkshakes, de nieuwste mode, voetbal, films, Amerikaanse auto's, de beste mest voor je gazon en de lekkerste pakken wijn van de Aldi”.

Genoeg is genoeg, vinden de initiatiefnemers van de petitie, die stellen dat de afgelopen 4 jaar Peter R. zo’n 220 keer te gast is geweest in programma’s.

“Help ons mee om er niet alleen voor te zorgen dat uw centen nuttiger worden besteed, maar ook om de algehele kwaliteit van praatprogramma's te verbeteren en de redacties wakker te schudden om zodoende hun grachtengordel-rolodex eens grondig te herzien”. De petitie is inmiddels bijna 1000 keer getekend.

Vieze man die kuikentjes verkoopt opnieuw een hit

Wim de Bie twitterde gisteren bij wijze van paasgroet een filmpje van een oude Koot en Bie-scene waarin de Vieze Man met Pasen langs de deuren trekt om paaskuikentjes te verkopen. En de Kees van Kooten kan als de Vieze Man zelfs van een eitje tikken met pasen een bijzonder vieze ervaring maken.

David Lynch trekt zich terug uit vervolg Twin Peaks

Wie herinnert zich niet de bloedstollende serie Twin Peaks, over FBI rechercheur Dale Cooper die de moord op Laura Palmer in het fictieve stadje Twin Peaks onderzoekt. 

Een half jaar geleden konden fans van de spannende serie hun geluk niet op. Er werd namelijk een vervolg aangekondigd waaraan de originele regisseur en scriptschrijver David Lynch zijn medewerking gaf. 

Groot is dan ook de teleurstelling nu Lynch zelf vanochtend twittert dat hij zich terugtrekt uit de nieuwe Twin Peaks. Hij schrijft dat na 1 jaar en 4 maanden onderhandelen er niet genoeg geld beschikbaar kwam om het script uit te werken zoals hij dat voor ogen had. 

Hij laat dan ook weten dit weekend de acteurs te hebben gebeld om hen te vertellen dat hij de nieuwe serie niet zal regisseren. De serie komt er dus wel, maar is niet goed genoeg in de ogen van Mr. Twin Peaks himself. Dat belooft weinig goeds.