Tijdens één van de vele anti-zware Piet demonstraties, november vorig jaar, heeft spreker Abulkasim Al-Jaberi, 'fuck de koning' geroepen. Hij werd gearresteerd en afgevoerd door de politie.

Vandaag werd bekend dat het openbaar ministerie hem vervolgt voor majesteitsschennis. Zijn advocaat heeft er alle vertrouwen in, want vrijheid van meningsuiting weegt zwaarder dan die ouwe wet op beledigen van de Koning. Het OM gaat het enorm druk krijgen want hashtag #fuckdekoning is nu trending.

Alhoewel, bijna iedereen twittert erover maar het staat niet in het lijstje met trending topics. Dat is waarschijnlijk geen complot, want we hebben al eerder gezien dat hashtags met het woordje ’fuck’ erin weggefilterd worden door twitter.

Engelse verkiezingen

De Engelse verkiezingen zijn morgen, de spannendste verkiezingen in jaren… Wie er gaat winnen is heel erg moeilijk te zeggen, de Conservatieven en Labour gaan nek aan nek in de peilingen, misschien een kleine voorsprong voor de Tories, van huidig premier Cameron. Maar. Er is iets gebeurd deze week dat misschien de boel op zijn kop gaat zetten. De situatie tot nu toe: jongeren voelen zich niet vertegenwoordigd.

Dat komt mede door 1 man, die keer op keer heeft opgeroepen aan jongeren: ga niet stemmen. Die man is de rijkelijke getatoeëerde voormalig radio DJ, komediant en acteur, Russel Brand. Miljoenen mensen kijken naar zijn eigen programma op internet, The Threws. Nogmaals: het aantal jongeren dat aangaf niet te gaan stemmen steeg en steeg, tot vorige week.

Labour leider Ed Miliband ging midden in de nacht op bezoek bij Russel Brand, waarschijnlijk een meesterzet van de linkse voorman. Want een paar dagen na dit gesprek liet Russel Brand weten van mening te zijn veranderd.

Brand is om, ga wel stemmen, zegt hij nu, als je in het linkse Brighton woont op de Groenen, in de rest van het Koninkrijk op Labour, want Ed Miliband deugt. Als Labour wint, als, zou dit wel eens de reden voor die overwinning kunnen zijn. Morgen weten we of 'Milibrand' heeft gewerkt.

Pim Fortuyn

Vandaag 13 jaar geleden werd Pim Fortuyn op het Mediapark vermoord. Door Volkert van der Graaf, maar vooral door de linkse kerk, de media en de PvdA, als je twitter mag geloven.

Er is natuurlijk van alles te doen, met name over wat door velen wordt gezien als het begin van de hetze tegen Fortuyn: Marcel van Dam in een uitzending van Paul Witteman, die Fortuyn een minderwaardig mens noemt.

Een aantal programmamakers vroeg dit fragment op, om de gebruiken in radio- en tv-uitzendingen.

Maar: de VARA verbiedt dat. Behoorlijk zinloos zo'n verbod, mensen hebben het gewoon op video, het wordt op YouTube gezet en nu massaal gedeeld. Als je ergens maximale aandacht voor wil moet je het verbieden...

Hoofdredacteur Bert Brussen op The Post Online: 'Vergeet het fragment dus niet te rippen, te downloaden, op te slaan, te verspreiden en te bewaren.'