Een schilderij met het neergehaalde toestel MH17 als onderwerp mag vanavond niet worden geëxposeerd op een tentoonstelling. Dat twittert kunstenares Sophia Anastacia vanmiddag.

Het schilderij zou vanaf vanavond te zien zijn in een galerie maar het maakt teveel emoties los. De galerie heeft besloten het niet te exposeren wegens 'onsmakelijk'. Dit argument stuit op veel verzet binnen de kunstwereld, want het schilderij is juist als aanklacht bedoelt en laat de werkelijkheid zien, op een aangrijpende maar niet overdreven expliciete manier. 

Volgens bepaalde mensen zou het onsmakelijk zijn om 'geld te willen verdienen over de ruggen van slachtoffers'. Maar iemand op Facebook reageert dat dit dan ook zou gelden voor kunstwerken als 'Guernica' van Picasso of 'El tres de Mayo 1803 en Madrid' van Goya. De kunstenares zelf is verbouwereerd en vraagt zich af of onze gevoelswereld onberoerd moet blijven. "Kunst in de veilige emotie-zone in een galerie, is het hogere IKEA-segment. Interieurdecoratie." twittert ze.

#Obamasuit

De Amerikaanse president Barack Obama werd vannacht vaak genoemd op de sociale media. Gisteravond gaf hij een persconferentie over de crisis in de Oekraïne en over de conflicten in Syrië en Irak, maar het was zijn zandkleurige pak waar na afloop het drukst over gepraat werd. 

Veel Twitteraars vonden het zomerse pak ongeschikt voor de serieuze onderwerpen. Op Twitter ging de discussie niet alleen over de kleur van het pak, maar ook over de maat - de gewoonlijk strak geklede president leek deze keer te zwemmen in zijn ruime jasje. Obama draagt meestal een donkerblauw of donkergrijs pak. De nieuwe kleur leidde tot heel wat grappen. Maar het grootste probleem zou zijn dat niemand naar hem luisterde, omdat zijn pak te veel aandacht trok. "Heeft de president nu net de oorlog verklaard, terwijl wij druk waren zijn pak belachelijk te maken", twitterde journalist Josh Barro. 

De 88-jarige politicus John Dingell was de enige die geen probleem zag.

Kind niet echt blij met zwangere moeder

Een Amerikaanse moeder besloot haar twee kinderen in de auto het blije nieuws te vertellen dat ze zwanger is. De reactie van haar zoontje was echter niet wat ze had verwacht. De kleine Tré was namelijk in het geheel niet onder de indruk. "Waar was je met je gedachten?", vraagt hij zijn moeder. "Dit is ergerlijk", zegt hij met de armen in de lucht. "Je hebt al twee kinderen. Dit gaat echt te ver". Mama Shannee Gibson zette de video op haar Facebook met het bijschrift: "Mijn man en ik hebben ons geheimpje aan Tré verklapt, en hij was niet gelukkig". En het venijn zit m in de staart als Tré verzucht dat z'n moeder voor het toekomstige babygeblér alvast maar beter oordopjes voor hem kan kopen.

Mannen opgelet: dorp vol mooie jonge single vrouwen wacht op jullie!

Als je man bent en vrijgezel, dan moet je misschien een tripje boeken naar Brazilië. In het Zuid Braziliaanse dorpje Noiva do Cordeiro wonen alleen maar tientallen jonge, mooie, vrijgezelle vrouwen die op zoek zijn naar een man, zo blijkt uit een oproep in The Mirror. Het dorp op het platteland is opgericht door Maria Senhorine de Lima, nadat die uit een gedwongen huwelijk was gevlucht. Andere door de maatschappij verstoten vrouwen zijn haar gevolgd. "De enige mannen die wij, single meisjes, hier ontmoeten zijn ofwel al getrouwd ofwel zijn ze familie. Iedereen is hier met elkaar verwant. Ik heb al heel lang geen man meer in mijn armen gehad", verklaart Nina Fernandes (23) in The Mirror. "Wij dromen ervan verliefd te worden en te trouwen. Maar wij wonen hier graag en willen ons dorp niet verlaten om een man te vinden". De jonge vrouwen, gefrustreerd door het gebrek aan mannen, hebben een oproep gelanceerd. Maar dan moet je je wel schikken in de regels van de vrouwen. "Doe wat wij zeggen en leef volgens onze regels", aldus een inwoonster. "Er zijn veel dingen die vrouwen beter doen dan mannen. Ons dorp is mooier, beter georganiseerd en harmonieuzer dan mochten mannen hier de scepter zwaaien".